Roelofs Coaching

…voor een open kijk

Programmeren

Tijdens mijn studie Informatica heb ik programmeren geleerd. Daarvan heb ik later toen ik programmeerde voor hobby en werk veel geprofiteerd.

Ik heb vroeger voor de lol gecompliceerde programma's gemaakt. Tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen had ik tijd over. Vooral de drivers die de mogelijkheden van mijn oude 286 computer uitbreidden waren ingewikkeld, maar niet erg praktisch. Het was leuk om met een grafische muisaanwijzer en een scherm van 90x40 te werken terwijl iedereen nog naar een scherm van 80x25 of 80x50 keek, maar de komst van windows maakte dat allemaal overbodig. Wijzer geworden probeer ik het sindsdien niet ingewikkelder te maken dan nodig. Voordeel is wel dat ik in die tijd met Turbo Pascal en Assembler veel 'vlieguren' heb gemaakt en zo een basis heb gelegd.

Een recente cursus C# was zo makkelijk te behappen. Sowieso de basisbeginselen van de meeste programmeertalen heb je, nadat je er al een paar kent, zo onder de knie. Een expert worden, dat kost natuurlijk wel tijd.

Hieronder staat wat klein spul: iets nieuws en iets ouds. Het meeste programmeerwerk wat ik nu doe is webgelateerd. Dat staat onder webdesign. Ook staan er enkele jQuery plugins van mij op GitHub, vooral gericht op de indeling van tekst in kolommen en pagina's. Deze worden gebruikt in mijn klimwoordenboek en op deze site zelf.