Roelofs Coaching

…voor een open kijk

Webdesign

Een meer up-to-date overzicht van mijn maatwerk voor het web kun je vinden op: RoelofsWeb.

Ik ben gespecialiseerd in het maken van websites gebaseerd op WordPress en Joomla. Daarbij zorg ik ervoor dat de gegevens (zowel tekst als foto's en video's) mooi en overzichtelijk weergegeven worden. Ook zorg ik voor zoekmachine-optimalisatie. Dit bereik ik door me zowel met de vormgeving als de techniek erachter bezig te houden. Ik implementeer ook webshops op basis van Magento en grotere sites met Drupal.

Desgewenst lever ik maatwerk, waarbij ik de oplossingen inbouw in populaire Content Management Systemen (WordPress, Joomla), zodat de kosten laag blijven en het onderhoud eenvoudig. Ook kan ik database-koppelingen maken naar deze systemen.

Aan mijn eigen projecten kun je zien, dat ik graag heb dat het er strak uitziet. In al mijn projecten let ik op de schaalbaarheid, of zoals dat nu heet responsiveness. Het moet er op verschillende beeldschermen en diverse resoluties — ik heb zelf heel lang op staande beeldschermen gewerkt — goed uitzien.

Enkele realisaties

  • NIHIL (Magento webshop). Hierbij zijn onder andere maatregelen genomen om de laadtijd te verkleinen, en is er een koppeling ingebouwd vanuit het voorraadbeheer (Mamut).
  • Anders Kunst, naar een ontwerp van Nathan Woud (een strakkere en responsive update van zijn oude site)