Roelofs Coaching

…voor een open kijk

Programmanaam in Avisynth

Ik heb programma's die ik geschreven heb nooit echt uitgevent. Daarom was ik verrast toen ik een Japanse link bij het googlen naar mijn eigen naam tegenkwam. Hij verwijst naar een klein programmaatje van mij, en wel naar m'n recente eerste poging een C++ programma te schrijven.

Het is een programmaatje geschreven voor Avisynth, a powerfull video programming language for post-production editing. Je kunt er plug-ins voor schrijven in andere talen, maar omdat het zelf in C++ is geschreven, is het makkelijker om er gewoon in C++ voor te schrijven.

Mijn programma was een reactie op een thread met als titel: Can I access the script filename in a predefined string variable? Ik realiseerde me al snel dat mijn oplossing om de filenaam van het script uit de commandline te halen niet perfect is, maar ook dat deze commandline meer mogelijkheden biedt. Iets, wat iemand uit Japan blijkbaar heel handig vond.

Je kunt er de naam van het aanroepende programma mee achterhalen, waardoor er plotseling heel veel tweaks mogelijk zijn op het gebied van optimaliseren van een script voor de aanroepende applicatie. Bij het automatiseren van editen en encodes kan het handig zijn verschillende filters te activeren al naar gelang je een preview, een first pass encode of een second pass encode verricht.

Je kunt het programma downloaden, met uitleg.