Roelofs Coaching

…voor een open kijk

Trainingslogboeken

Ik heb verschillende trainingslogboeken ontworpen. Daarbij is het lastig het iedereen naar de zin te maken. Ik probeer een logboek zo te maken dat je er ook mee kunt plannen, zodat je daarna je geplande en gerealiseerde training naast elkaar hebt staan. Dit geeft meer inzicht.

 


Google Docs

Oorspronkelijk gebruikte ik een groot Excel-bestand als logboek. Het via e-mail heen weer sturen hiervan was lastig omdat het nogal groot was. Google Docs bleek een veel betere oplossing. Ter inzage is er een oningevulde versie van mijn logboek. Om het echt te gebruiken is een Google Account nodig. Communicatie is hiermee makkelijk. 'Notifications' bij wijzigingen zijn heel eenvoudig te regelen. De sheets worden niet te groot en laten zich goed vertalen naar het opendocument formaat zodat je er backups van kunt maken. Deze oplossing raad ik iedereen aan die klimtraining wil monitoren.

Excel

Als trainingshulpje is er de klimpuntentabel met rekenmachine. Hiermee kun je je trainingsinspanning bij het klimmen kwantificeren. Heel handig voor het trainen van 'inhoud'. Ook kan het bijhouden van je punten heel motiverend werken.

Als bondscoach heb ik destijds de 'NKBV Individuele Planning' gemaakt, waarmee in Excel een trainingslogboek bijgehouden kan worden. Het kan ook gebruikt worden voor trainingsmonitoring, doordat de inspanning ingedeeld is in verschillende manieren van energieleverantie, en planning en realisatie makkelijk naast elkaar gelegd kunnen worden. Lees de gebruiksaanwijzing.